Professionals

Kinderyoga voor onderwijs (speciaal, basis en voortgezet), peutergroepen, dagopvang en BSO en de hulpverlening.


Willen jullie ook kijken naar de mogelijkheden en talenten van kinderen? Kinderen minder gespannen en hyperactief zijn? Dat kinderen zichzelf weer worden, zich veilig en prettig laten voelen?

Kinderyoga is op scholen en andere instellingen nog vrij onbekend. Ze staan er soms sceptisch tegenover omdat het woord yoga allerlei associaties oproept met Oosterse filosofieën en zweverig dingen. Kinderyoga is echter veelzijdig, leerzaam en ontspannend. Het is een combinatie van spel, ontspanning, oefeningen, bewustwording, contact maken en samenwerken, dans, drama muziek, expressie en stil zijn. Al deze onderdelen kunnen in een yogales aan de orde komen.

Kinderen in deze tijd hebben een rustpunt een moment waarin ze bij zichzelf kunnen zijn nodig. Waarin ze bewust gemaakt worden van hun lichaam en leren respect te hebben voor anderen en voor zichzelf.

Kinderyoga zorgt voor een betere concentratie, hogere prestaties, het draagt bij aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen, helpt emoties reguleren en bevordert een goede sfeer in de groep. Kinderyoga laadt op en geeft tegelijk rust. Het mooie is dat de voordelen van kinderyoga niet alleen effect hebben op de kinderen maar ook hetzelfde positieve effect hebben op de leerkracht/pedagogische medewerker. Het verlagen van stress, beter snelle beslissingen kunnen maken, een creatievere geest en een soepel lichaam.

Want ook de leerkracht/pedagogische medewerker spant zich uren achtereen voor zeker 100% in en kan daarin de nodige balans gebruiken in de werkdag.

Mijn wens is dat in iedere organisatie Kinderyoga of Ouder-Kind Yoga word gegeven.

Want de voordelen zijn eindeloos. Door diverse wetenschappelijke studies is het gebleken dat yoga op school en binnen instellingen hele een positieve uitwerkingen heeft.

Dat kan in de vorm van een wekelijkse complete les, maar kan juist ook prima dagelijks kort en effectief worden ingezet. Yoga is geschikt voor alle leeftijden, vanaf 0-99 jaar.
Yoga voor leerkrachten/pedagogische medewerkers behoort ook tot de mogelijkheden!

Wilt je weten wat kinderyoga voor je kan betekenen? Neem dan contact met mij op voor vrijblijvende informatie:

Over mij
Kinderyoga
Ouder-Kind Yoga
Kinderyoga Dagkampjes
Ouderbegeleiding
Professionals
Agenda
Homepage
Contact
Archieven
Categorieën
  • Geen categorieën

Allegiant is a business WordPress theme geared towards online businesses and agencies.

This theme is focused towards providing a complete showcase of your portfolio, sporting a full-page design that will surely wow your visitors.